Gempa Bumi Di Haiti Angkara US? : Takziah Buat Haiti

24 01 2010

Assalamualaikum, kepada pembaca yang bijaksana, dalam kita sibuk membincangkan tentang cinta, janganlah dilupa derita saudara kita di Haiti sana, oleh itu hari ini Blog Tentang Cinta melencong sedikit untuk memberi peluang kita memperingati dan sedar tentang kejadian gempa bumi di Haiti yang meragut banyak nyawa..semoga roh muslimin dan muslimah ditempatkan dikalangan orang2 beriman..disini ada satu kiriman dari seorang pembaca tentang kejadian gempa di Haiti..

Gempa Bumi Di Haiti Angkara US?

Presiden Venezuela Hugo Chavez kembali melontarkan tudingan serius pada AS. Dia menyifatkan gempa bumi yang menimpa Haiti bukan gempa bumi biasa tetapi disebabkan oleh persenjataan milik AS. Menurut Chavez, gempa yang menggoncang Haiti tanggal 12 Januari kelmarin adalah dampak dari ujian “senjata tektonik” yang dilakukan AS.

Akhbar Sepanyol mengutip pernyataan Chavez yang mengatakan bahawa AS sedang “bermain-main menjadi Tuhan” dengan membuat senjata yang mampu menimbulkan dampak seperti yang ditimbulkan bencana alam seperti gempa bumi. Ujian senjata “gempa bumi” itu, lanjut Chavez, dilakukan di lepas pantai Haiti sehingga menimbulkan gempa yang mengorbankan 100.000 lebih penduduk Haiti.

Spekulasi bahawa gempa berkekuatan 7 skala Richter yang menimpa Haiti bukan gempa biasa, juga disiarkan oleh banyak media massa di Venezuela yang menduga gempa itu kemungkinan ada hubungannya dengan projek HAARP yang sedang digarap AS.

HAARP atau High Frequency Active Auroral Research Program adalah sebuah sistem yang boleh menimbulkan perubahan iklim yang drastik dan ganas. Pusat penelitian HAARP berada di Alaska yang diarahkan pada rekonfigurasi lapisan yang menyelubungi bumi, ionosfer untuk meningkatkan komunikasi satelit.

Kecurigaan bahwa AS sedang mengembangkan senjata “perosak lingkungan” bukan tanpa alasan kerana mantan Menteri Pertahanan AS William Cohen pada tahun 1997 pernah mengungkapkan kekhawatirannya terhadap negara-negara yang mengembangkan senjata “teroris” yang bisa mengubah kondisi iklim, menimbulkan gempa bumi, gunung meletus dan sejenisnya dengan menggunakan gelombang eleltromagnetik.

sumber:http://satuumat.blogspot.com/2010/01/gempa-di-haiti-sebenarnya-kerana-ujian.html

mgkin juga de bnarnyer kenyataan ini..
ntahlar..hanya tuhan sj yg tahu..

ps:aku pernah dgr cerita mengatakan punca utama tsunami di acheh adalah berpunca drpd ujian nuklear yg dibuat oleh amerika syarikat sendiri..wallahhuallam

Advertisements

Tindakan

Informasi

3 responses

4 11 2010
Amelia

Assalamualikum. . .
Bwt pndengar setia smua’ny. . .
Qta patut brduka cita ats gempa yg tlah mengguncang saudra qta yg ada di Haiti sana,
atas perhatinnya.
Mari kita doa’kan saudra yg ada di sana, agar dpt di trima di sisi TUHAN .
Amin

9 11 2010
hendrik

he ini hendrik hendrik mau numbang
tunggu aja ya sabar aja nanti juga allah memberi rezeki

11 03 2011
Evy S

sekarang gempa di jepang. kemungkinah ulah amerika pula.

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

w

Connecting to %s
%d bloggers like this: